Termékek Menü

Pietta 1862 Dance Old Silver elöltöltős revolver

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
136.990 Ft (107.866 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GB-ET-00011
Elérhetőség: Készleten
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: F.LLI Pietta

Leírás és Paraméterek

A Dance család eredetileg Észak Karolinából származott és a fegyvergyártást megelőzően növénytermesztéssel foglalkoztak. James Henry Dance, a családfő 1853-ban döntött úgy, hogy családja székhelyét Texasba helyezi át, ezért Brazoria megyébe költöztek. A család East Columbiában, a Brazos folyó partján lévő kikötővárosban telepedett le és az itt vásárolt földterületen kezdte meg a gazdálkodást. A családi otthon szomszédságában hamarosan megnyitották J. H. Dance and Company elnevezésű manufaktúrájukat, mely akkoriban fém és faipari tevékenységgel foglalkozott. A háború kitörése előtt a család megélhetését a gabonaőrlő és gyapotcséplő gépek gyártása biztosította.

Az amerikai polgárháború alatt gyártott lőfegyverek közül a J. H. Dance and Company által gyártott antik fegyvereket tartják a legértékesebbeknek, mert nagyon szép kidolgozásúak és igen ritkák. Az 1862 és 1865 között gyártott revolverekből alig néhány darab maradt fenn, melyek gyűjtői értéke elérheti akár az 50 ezer dollárt is. A Dance fivérek által készített revolvert, - mint ahogy több más típust is - a Colt Dragoon ihlette. A hatlövetű Colt mintájú fegyver .36-os és .44-es kaliberekben készült. Mai szemmel nézve igen keveset gyártottak belőle a két kaliberű változatból összesen kevesebb, mint 500 darab készült.

A fegyver azonban néhány dologban eltér elődjétől. Bár méretben megegyezik a Dragoon-nal, a Dance súlya mégis kisebb, mint a Colté. Ennek az az oka, hogy a Dance lényegesen gyengébb anyagból készült, mint Samuel Colt fegyvere. További eltérés, hogy míg a Dragoon csövének keresztmetszete nyolcszögletű, addig Dance revolverének csöve kerek kialakítású. Ez a változtatás a gyártási költségek alacsonyabb szinten tartása miatt volt szükséges. Szintén a gyártás egyszerűsítésére irányult az a módosítás, hogy Dance elhagyta a Dragoon forgódobja mögött elhelyezett visszarúgás elnyelő védőpajzsot. Erről sok pletyka keringett akkoriban, de a fő oka az volt, hogy a vékony öntőformában készült tokozás már nem bírt volna el egy további szerkezeti elemet. Az eredeti Dance revolverek egyik érdekessége volt, hogy az akkoriban sablonként használt fa gyártóforma gyenge minőségű volt, ezért mindegyik fegyveren volt egy furat, mely rossz helyre került. A fegyver történelmi érdekessége, hogy Dance revolvert viselt maga Geronimo is, az apacsok híres törzsfőnöke. A Pietta által kiváló minőségben készített Dance replikák kétféle kivitelben, fekete és nikkel változatban készülnek. A fekete változat 1862 Dance, a nikkel 1862 Dance Old Silver elnevezéssel kerül forgalomba.

Műszaki adatok:

  • Tok anyaga: acél
  • Kaliber: .44
  • Huzagolás: 1-30"
  • Csőhossz: 8" (203 mm)
  • Tömeg: 1.1 kg
  • Csőprofil: kerek
  • Elsütőszerkezet típusa: Single Action
  • Markolathély anyaga: diófa
  • Teljes hossz: 337 mm
  • Gyártó: F.LLI Pietta, Olaszország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő


nincs
Gyártók