Termékek Menü

F.LLI Pietta

„Volt egy álmom, - melyet örülök - hogy a családom révén képes voltam megvalósítani"

Legyen szó történelmi fegyverutánzatokról, vagy kiváló minőségű vadászfegyverekről, a Pietta márkanév minden bizonnyal világszerte referencia a fegyverek szerelmeseinek. A cég elnöke Giuseppe Pietta, feleségével és fiaival FAP Pietta Brothers néven alapította meg cégét, mely a '60-as években sörétes fegyverek gyártásával kezdte meg működését. A Pietta számára az első kihívást az amerikai polgárháborús fegyver másolatok jelentették, melyet 1964-ben egy francia megrendelő részére készítettek. Ez a megrendelés indította el a céget a komoly fejlődés irányába - emlékszik vissza Giuseppe Pietta. Az első sikeres modell, melyet az USA-ban is forgalomba hoztak a Colt 1851 Navy volt, melyet aztán a Colt 1860 Army, az 1858 Remington New Model Army, a Spiller&Burr és a Le Mat követett. Utóbbi 1985-ben elnyerte az amerikai lőfegyver kereskedőknek járó legrangosabb díjat, "az év legjobb fegyvere" megtisztelő címet. 1997-ben jelent meg a legendás Colt Single Action Army, mely tovább gazdagította az azóta igen széles választékot. 2002-ben, végül bemutatták az 1873-as Single Action modellt, mely a ma ismert leghíresebb revolver és a legjobb fegyvernek járó díj várományosa.

Ma a FAP Brothers Pietta cég vezető szerepet tölt be történelmi fegyver replikák gyártásában, különösen a western stílusú fegyverek kategóriájában. Alessandro Pietta a cég értékesítési igazgatója kiváló üzleti lehetőségnek tartja, hogy ezekben az években van az amerikai polgárháború 150. évfordulója. Fontosnak tartja, hogy termékeik számára folyamatosan új ügyfélkört teremtsen, különösen a fiatalok köréből, akiknél a fegyverek iránti vonzalma még csak most kezdődik.

A Pietta kereskedelmi sikere a termékek minőségében, a folyamatos és garantált magas minőségi színvonalban rejlik. A cég jelentős beruházásokat hajtott végre a gyártási technológia javítása és az automatizálás érdekében. Alberto Pietta, a cég műszaki menedzsere elmondta, hogy a korabeli fegyverek reprodukálása mögött hosszas kutatómunka áll, melyet korabeli amerikai dokumentumok alapján felhasználnak a tervezésben és a gyártásban is. A Pietta folyamatosan keresi az új modellek fejlesztésének lehetőségét, mellyel kapcsolatban a nagy figyelmet fordítanak az ügyfelek részéről érkező visszajelzésekre. 2006-ban a társaság 35 év után visszatért a vadászfegyverek gyártásához. A félautomata vadászpuskák teljes egészében Gussagoban készülnek. A Pietta családot büszkeséggel tölti el, hogy a FAP Pietta Brothers az első vállalat Olaszországban, mely a fegyvereken a „100% Made in Italy” címkét feltüntethette. A Pietta sikerét jelzi, hogy működésük során több hasonló fegyvergyártó is megjelent a piacon, mely számukra azt jelenti, hogy cégük jó úton jár és piacvezető szerepüket csak a kiváló minőség fenntartásával és a folyamatos innováció révén tudják megőrizni.

Nézet:
Rendezés:
Gyártó: F.LLI Pietta
10.990 Ft
Készleten
Gyártó: F.LLI Pietta
379.990 Ft
Nincs készlet, rendelhető
nincs
Gyártók