Termékek Menü

Monte Carlo Lupara élesből átalakított gumilövedékes puska

Monte Carlo Lupara élesből átalakított gumilövedékes puska Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
95.000 Ft (74.803 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GB-GAS-00316
Elérhetőség: Nincs készlet, rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: Combat Zone

Leírás és Paraméterek

A FÉG Monte Carlo Lupara gumilövedékes fegyver, egy magyar gyártású FÉG Monte Carlo duplacsövű sörétes vadászpuska átalakításából készült, melynek egyedi megjelenését az adja, hogy a csövét és a tusáját az átalakítás során lefűrészelték. Ezzel a megoldással az unalmas vadászpuskából egy csapásra egy rendkívül izgalmas pisztoly méretű fegyvert készítettek, mely a Keresztapa trilógiából sokak számára ismerős lehet és amit minden valamire való gengszterfilmben leszámolásokhoz szoktak használni.

Az éles változat az egykori FÉG fegyvergyárban készült Budapesten, mely a ’60-as, ’70-es években igen kedvelt modell volt és rengeteget készítettek belőle külföldi megrendelésre is. Nevét onnan kapta, hogy a puska egy korábbi változatával dr. Lumnitzer Sándor 1929-ben Monte Carlóban világbajnokságot nyert.

A fegyver billenőcsövű, rejtett kakasos kialakítású, melyet két elsütőbillentyű működtet. A fegyver felső részén lévő nyitókulcs elfordításával billenthető előre a dupla csőköteg, mely azonnal megfeszíti az elsütőszerkezetet és tűzkész állapotba hozza a fegyvert. A cső lehajtásakor a puska automatikusan bebiztosított állapotba kerül, így a cső visszazárását követően nem következhet be véletlen lövés. Kibiztosítani a markolat felett elhelyezett recézett tolóretesz előrenyomásával lehet. A fegyverbe egy további biztonsági elemet is beépítettek. A kakasok megfeszített állapotát a puska mindkét oldalán elhelyezett jelzőcsapok mutatják, melyek a fegyver felhúzott állapotában kiemelkednek a puska agyazásának síkjából.

A Monte Carlo típusból Kameniczky József, a FÉG híres fegyverkonstruktőre több változatot is készített, melyek Continental, Continental Extra és a Viktoria néven váltak híressé. A Monte Carlo népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 1971-ben a fegyver gyártási darabszáma meghaladta a 100.000-et. A Monte-Carlo puskák pisztolymarkolatos, pofadékos agyazása diófából készült.

A gumilövedékes változat 9 mm R kaliberű riasztó patronnal működik, melyből csövenként 1-1 db 18 mm-es vagy 17,6 mm-es gumigolyó lőhető ki. Hibátlanul működik, otthon védelemre, telephelyőrzésre kiválóan alkalmas fegyver. Mivel éles fegyver átalakításából készült, rendkívül időtálló darab, a gumis használat soha sem fogja tönkretenni.

A Monte Carlo gumilövedékes puska tulajdonságai:

  • Élesből átalakított fegyver
  • Tárkapacitása: 2 db
  • Csőhossz: 280 mm
  • Hossza: 470 mm
  • Súlya: 2195 g
  • Kalibere: 9 mm P.A.K
  • Kilőhető gumilövedék kalibere: 17,6 mm vagy 18 mm.
  • Anyaga: acél
  • Tus anyaga: fa
  • Hatásos lőtávolsága: 6-10 méter között van
További képek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Kapcsolódó termékek

Gyártó: Keserű Művek
3.890 Ft
Nincs készlet, rendelhető
nincs
Gyártók