Termékek Menü

Pietta 1862 LeMat Cavalry elöltöltős revolver

Pietta 1862 LeMat Cavalry elöltöltős revolver Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
379.990 Ft (299.205 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GB-ET-00016
Elérhetőség: Nincs készlet, rendelhető
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: F.LLI Pietta

Leírás és Paraméterek

A LeMat revolver nevét megalkotójáról, Jean Alexandre LeMat-ról kapta, aki fegyverét a Samuel Colt által szabadalmaztatott Single Action működésű revolver továbbfejlesztése révén készítette el. A fegyver lényege és egyben különlegessége abban rejlik, hogy a hagyományos revolverhez képest ez a fegyver 10 lövés leadására képes. 9 lövés hagyományos módon a forgótárból adható le a huzagolt fegyvercsövön keresztül. A 10. lövés azonban egy 20-as kaliberű sörétes fegyvercsőből lőhető, mely a kakas hátrafeszítésével, majd egy második ütőszeg kihajtásával lehetséges.

LeMat úgy tervezte egyedi fegyverét, hogy annak cső alatti dobtengelye egyben egy huzagolatlan fegyvercső is. Ebből a második csőből lőhetők ki a sörétek, melynek hasznosságát a közelharcban kifejtett nagy pusztító hatásnak tulajdonítottak. A fegyvert LeMat a lovasság támogatására szánta, mely erőfeszítései ellenére azonban mégsem került rendszeresítésre. A fegyver különleges megoldása hadi szempontból nem váltotta be a hozzá fűződő reményeket. Bonyolult szerkezete miatt gyártása rendkívül nehézkes és költséges volt.

A fegyver iránt komolyabb érdeklődés az amerikai polgárháború idején érkezett a déliek részéről. A néhány ezer darab LeMat revolver legyártására vonatkozó megrendelést európai gyártásból szolgálták ki. A fegyvereket Angliában tették hajóra és onnan kerültek át Amerikába. A fegyver különleges külseje, egyedi műszaki megoldása révén igen értékes gyűjtői körökben.

A Pietta cég által készült replikák .44-es kaliberben és négyféle kivitelben készülnek. A LeMat Cavalry fekete színű, forgódobja vésett, virágmintára emlékeztető motívumokkal díszített. A Cavalry Super Deluxe változat ezüst színű, nem csak a dobja, hanem a tokozása, a csővégek és a sátorvas is gazdagon díszített mintázatú. Az Army Old West változat a korábbiaknál kissé egyszerűbb kivitelben készült, ezüst színű, a vésett mintázat viszont már csak a forgótárat díszíti. Az Army Old West további eltérése, hogy sátorvasa a mai revolvereken is használt, egyszerűbb kialakítású sátorvasra emlékeztet, illetve a markolat végén elhelyezett zsinórgyűrűt helyettesítették egy a markolatvégen elhelyezett furattal. A Navy változat az Army Old West fekete színű megfelelője. Az igényes kidolgozású fegyverek kiváló minőségű anyagok felhasználásával készülnek, melyek mindegyikére nemes diófa markolat került.

Műszaki adatok:

  • Tok anyaga: acél
  • Kaliber: .44 és .20
  • Huzagolás: 1-30"
  • Csőhossz: 6 3/4" (171 mm)
  • Tömeg: 1.6 kg
  • Csőprofil: oktogonális
  • Markolathély anyaga: diófa
  • Elsütőszerkezet típusa: Single Action
  • Teljes hossz: 341 mm
  • Gyártó: F.LLI Pietta, Olaszország

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

nincs
Gyártók