airsoft akkumulátor töltők

Airsoft fegyverekhez használt akkumulátorok töltésére készült eszközök. 
Rendezés:

Akkumulátor töltők

Az összes akkumulátornak szüksége van a hozzá való töltőre, mellyel hosszú élettartamot és optimális későbbi feszültség leadást ér el. Ez azonban típusonként változó lehet! A régebbi Nikkel-metál hibrid, (NiMh) akkumulátoroknál egy egyszerű hálózati adapterrel ez megoldható volt, ugyanakkor a több cellás, modern akkumulátorokban egy ilyen töltő visszafordíthatatlan károkat, nem olyan extrém esetben pedig tűzveszélyt okoz! LiPo, LiIon akkumulátorok töltésére minden esetben balanszeres és okostöltőket használunk, melyek képesek a cellákat egyszerre tölteni, ezzel megsokszorozva az akku élettartamát, maximálison tartva a töltőkapacitást is.

Drága a balanszeres töltő?

Nem! Egészen olcsó LiPo és LiIon akkumulátorok töltésére alkalmas eszközeink is vannak, melyek hosszú éveken át hiba nélkül szolgálnak és védik az akkumulátort töltés közben! Túltölteni képtelenek, ha a folyamat befejeződött standby módba váltanak. Ezek a töltők nem képesek egyszerre több akkut tölteni!

Léteznek profi akkumulátor töltők is, melyek már túlmutatnak a kizárólag airsoft-célokon. Ezek közt léteznek olyanok is melyek több akkumulátort is tudnak tölteni, formázásra és gyorstöltésre is alkalmasak.

Balanszer kábel? Az meg micsoda?

A LiPo és LiIon akkuk mindegyik rendelkezik feszültség-leadó és felvevő kábellel. A leadó kábelt tudjuk a fegyverre csatlakoztatni, (leggyakrabban Tamiya, T-Deans) míg a minden esetben kisebb fehér csatlakozóval tudjuk tölteni. A felvevő-kábelen mindig annyi szál fut, ahány cellás az akkumulátor, 11,1v-os esetén három cella, 7,4v esetén pedig kettő. A Balanszeres töltőn egyértelműen látszik, hogy melyik csatlakozót melyik foglalatba tudjuk tenni!