Airsoft védőszemüvegek

Rendezés:

Védőszemüvegek

A szemvédelem az airsofton belül alapkövetelmény, melyet a Magyarországi Airsoft Szabályzat (MASZ) is szigorúan megkövetel minden résztvevőtől. Ez az apró kiegészítő még a fegyvernél is fontosabb, hiszen egy olyan szervről beszélünk, amit lehetetlen pótolni, ugyanakkor rendkívül sérülékeny! Még egy gyengébb airsoft fegyver is maradandó látáskárosodást képes okozni, így ezt kockáztatni, vagy spórolni rajta a legkevésbé sem javasolt!

Milyenek vannak, nekem melyik lesz a jó?

Az arany középút, melyet a legtöbben használnak a rácsos maszk és egyszerű sportos védőszemüveg használata. A Bollé számos remek szemüveget gyárt, melyek kényelmesek, jól néznek ki és elég védelmet nyújtanak a szemnek. Állandó visszatérő ellenfelünk egy játékon a párásodás, ami akkor lép fel, ha eső után játszunk, netán melegebb idő van és extrém módon verejtékezünk. Erre használhatunk páramentesítő spray-ket, de másik alternatív megoldás az acélrácsos védőszemüveg használata. Ezekből számos darab létezik, előnyük a teljes szellőzés, hátrányuk, hogy a rácsokon széttörő BB lövedékek apróbb szilánkjai így is képesek átjutni rajta. Habár ez messze veszélytelenebb, mint egy közvetlen találat, így is képes kellemetlen perceket okozni!

Szemüveges vagyok! Akkor most hordjak kettőt?

Igen, ez is egy opció! Ha nagyobb méretű védőszemüveget választasz, gond nélkül felveheted alá a dioptrizált szemüvegedet is! Javaslatunk, hogy ezesetben vásárlás előtt ugorj el valamelyik üzletünkbe és próbáld alá!

A második megoldás sokkal kényelmesebb és észrevétlenebb! A Bollé és más gyártók is készítenek dioptrizálható védőszemüvegeket, melyek tartozéka egy betét. Ezt a betétet vidd el egy optikába, ahol csiszolnak bele a szemedhez megfelelő lencséket, majd ezt bepattintod a védőszemüvegbe és élesen, tisztán látva mehetsz is a terepre!