Taktikai mellények

Rendezés:

Taktikai mellény és kiegészítők

Már az I.világháborúban is jelen voltak akkor még kezdetleges mellények és táskák, melyek később, főleg napjainkban már kulcsszerepet játszanak a taktikai, hadi szituációkban. Ahhoz, hogy hatékony maradj a terepen elengedhetetlen, hogy bizonyos tárgyak gyorsan és azonnal hozzáférhetőek legyenek. A legalapvetőbbek ezek közül a tárak. A taktikai mellények első legfontosabb szerepe a póttárak befogadása, így azokhoz gyorsan hozzáfér a lövész, az üreseket pedig eldobálás helyett másik rekeszbe, vagy tárdobálóba helyezi.

Taktikai mellények típusai:

A legalapvetőbb taktikai mellény a horvát típusú, melyet leginkább a 90-es években használtak. Ezek alapja egy jól szellőző háló-szerű anyag, melyen számos zseb, tártartó és pisztolytok is helyet kapott. Előnye, hogy a mellény megvételével egy teljesen kész, azonnal használható darabot kapunk. Léteznek plate carrier típusú mellényeink, melyek mell és hát-részébe lövedékálló lemez (plate) helyezhető, továbbá molle rendszerrel rendelkeznek, így bármilyen későbbi molle kompatibilis zsebbel felszerelhetők. A CIRAS mellények ötvözik a Molle rendszert, teljesen felszerelt állapotban kaphatók, oldaluk zárt, tépőzárral oldhatók le, ugyanakkor módosíthatók a használó igényei szerint.

Zsebek, tokok, módosíthatóság

A legnépszerűbb katonai kiegészítők jelenleg a molle rendszert használják. Számos adapter és kiegészítő érhető el, mellyel pisztolytokok, gyorstokok, polimer tártokok is felfogathatók a molle rendszerű mellényekre. A nagy modularitás miatt taktikai előnyei megkérdőjelezhetetlenek! Nincs szükség több játékstílus esetén több mellényre, elég egy jó alap, és úgy alakítjuk át később, ahogyan az aktuális igényeinknek megfelel!