elektromos airsoft pisztolyok

Lekicsinyített gearboxxal rendelkező pisztolyok, melyek működése akkumulátort, vagy elemeket igényel. 
Rendezés:

Elektromos Airsoft Pisztolyok, avagy AEP-ek

Az airsoft pisztolyok közt is léteznek elektromos típusok, későbbiekben AEP-ek. Ezek a fegyverek a hosszú fegyverek lekicsinyített belső rendszerével rendelkeznek, tehát egy aprócska motor hajt meg egy belső fogaskerékszettet, mely egy dugattyúba sűríti a levegőt. Az elektromos pisztolyok majd minden esetben képesek automata tűzmódra is. Működtetésük költséghatékony, rendszerük a karabélyokhoz hasonlóan megbízható, karbantartási igényük pedig minimális.

Miért vegyek elektromos airsoft pisztolyt?

A válasz egyszerű: Sokkal olcsóbb fenntartani, több lövésre képes, egy megbízható LiPo akkumulátorral télen is kifogástalanul működik! A Cyma rengeteg AEP-et gyárt, melyek mindegyike kivétel nélkül alkalmas sorozatlövésre is! Az újabb modellek már gyárilag MOSFET-elve vannak, így bátran használhatunk bennük nagyobb kapacitású és teljesítményű akkumulátorokat is! Egy prémium kategóriás elektromos airsoft pisztoly ára nagyjából megegyezik egy középkategóriás gas blow-back rendszerű fegyverével, amihez még további kiegészítők szükségesek!

Mi a hátrányuk az elektromos airsoft pisztolyoknak?

Belső méreteik miatt nem képesek a gázos pisztolyok teljesítményére. Egy átlagos AEP maximum 150-200 FPS-t tud 0,20 grammos BB-vel mérve. Ezzel egyenes arányban természetesen a lőtávjuk sem haladja meg a 20-25 métert. Reálisan nézve ugyanakkor épületharcban, vagy normál lőtávon, ahol pisztolyokat használnak ez bőségesen elég lehet.
Nincs, vagy gyenge blow-back hatás. Az elektromos pisztolyok közt nagyon ritka a blow-back imitáció és ha van is, az messze elmarad a gázosok által kínált élménytől, így működésük kevésbé élethű.