gázos és rugós airsoft shotgunok

Rendezés:

Rugós és gázos airsoft shotgunok

Kezelésük működésük miatt az airsoft játékokon töretlen népszerűségnek örvendenek ezek a típusú fegyverek, hiába indulnak hátránnyal egy teljesen automata elektromos airsoft fegyverrel szemben. Egy találat egy shotgunnal hatalmas élmény tud lenni, utána csőretölteni pedig eufórikus érzés! Webshopunk kínálatában megtalálod a hagyományos rugós shotgunokat és a green gas, vagy CO2 meghajtású gázos shotgunokat is!

Rugós airsoft shotgun vs. gázos airsoft shotgun

A rugós airsoft shotgun tagadhatatlan előnye a jó értelemben vett igénytelenség és egyszerűség. Esetükben minden lövés leadása előtt az előagyszán hátrahúzásával feszítjük meg a belsejében a rugót, majd adjuk le a lövést. Nem igényelnek hajtógázt, nincs bennük fogaskerékház, vagy számottevő mechanikus alkatrész, így a hibák lehetősége is kisebb. Egy minőségi, fém testes rugós shotgun akár örökéletű is lehet.

A gázos airsoft shotgunok erejét green gas, vagy CO2 patron szolgáltatja. A fegyver működtetése ebben az esetben a legélethűbb, hiszen nem kell rugót feszíteni ahhoz, hogy elsüssük, csupán az elsütőszerkezetet feszítjük meg, tehát az előagyszán könnyebb és gyorsabb ismétlésekre ad lehetőséget. Ezek a fegyverek egy lövéssel akár egyszerre 6 lövedék kilövésére is alkalmasak, jó példa erre a Golden Eagle shotgunjai. Hátrányuk, hogy gáz-tároló részük ápolsára, karbantartásra szorul, az O-gyűrűk kiszáradhatnak, a szelepek a szennyeződéstől meghibásodhatnak. (leggyakrabban homokszemek okozzák)

Shotgun másodlagos fegyvernek?

Miért is ne? Ha egyszerre több BB-t is képes kilőni, épületen belül sokszorosára növeli a találati esélyeidet egy ilyen fegyver, 5-10 méteren már igencsak szép szórásra képes, közel lefedve egy teljes emberalakot, így nincs szükség precíz célzásra. Webshopunkon találsz kifejezetten tus nélküli, rövidített darabokat, melyek kiválóan alkalmasak a CQB harcokra!