gázos airsoft fegyverek, karabélyok, shotgunok

Green gas, vagy CO2 működésű, élethű rendszerű airsoft fegyvek. 
Rendezés:

Green gas, CO2 gázüzemű airsoft fegyverek

Sok fegyver esetében az egyetlen élethű megoldás, ha hajtógázzal működnek elektromos rendszer helyett. Ezáltal sokkal élethűbb kezelést és nagyobb visszarúgást érhetnek el. A gázos hosszúfegyverek esetében sem akkumulátor, sem kézi erő nem kell, hiszen belsejükben nincsen sem motor, sem egy rugó, amit mozgatni kellene. Rendszereik azonban rendszerint egyszerűbbek, hiszen szelepekkel, O-gyűrűkkel érik el a megfelelő nyomást, tömítettséget. Fontos megjegyezni azonban, hogy az esetleges szennyeződések hibákat okozhatnak az ilyen rendszerekben, így javasolt rendszeresen tisztítani, karbantartani őket, főleg ha sok mozgó alkatrészről van szó!

Gázos airsoft shotgun. Jobb, mint a rugós?

Egy airsoft shotguntól alap elvárás, hogy egy lövéssel több BB hagyja el a csövet. Ezt egy gázüzemű esetén minden esetben így is van! A leggyakrabban válthatunk, hogy lövésenként 3, vagy 6 BB repüljön ki a csövön, továbbá tárként a hagyományos, rugós shotgunok által is használt shotgun shellek szolgálnak. A Golden Eagle által gyártott összes shotgun ezzel a működéssel készül. Nagy előnye minden gázos shotgunnak, hogy az előagyszán könnyen mozgatható, mivel nem kell egy rugónak ellentartani, csőretöltés közben.

Gázos airsoft karabélyok, rohamfegyverek

Ezekből a típusokból nem büszkélkedhetünk különösen nagy kínálattal, ugyanakkor mindig találni ilyesmit is nálunk! Rendszerük teljesen megegyezik az éles változataikkal, így pontosan azt a fegyverkezelést igénylik, mint azok. Belső szerkezetük sokkal ellenállóbb, mint egy hagyományos replikáé. Ezeket a fegyvereket elsősorban gyakorlásra és IPSC lövészetre használják, mivel fenntartásuk igen költséges, a póttárak is drágák hozzájuk, a belsejük pedig folyamatos törődést, karbantartást, zsírozást igényel.