Légpuskák

Légpuskák

A Combat Zone webáruháza rendelkezik a legnagyobb és legszélesebb választékkal az országban! Üzletünkben egyedülálló módon találsz olyan légfegyvereket, melyek csak nálunk elérhetők! Több mint évtizednyi tapasztalattal rendelkezünk a légpuskák terén, váráslóink elégedettsége pedig lehetővé tette, hogy jelentősen kibővítsük választékunkat! Légpuskáink közt megtalálhatók a legegyszerűbb működésű rugós fegyverek, melyek lehetnek csőtörősek, alsókarosak, vagy oldalkaros rendszerűek. Ezek a fegyverek belül a lehető legismertebb és legalapvetőbb működést használják, tehát egy rugó sűríti bennük a levegőt egy dugattyúban.

Jelentős fejlődésnek számít a gázrugós puskák megjelenése a hagyományos működésű (csőtörős, alsókaros) modellek közt, hiszen nem kell számolnunk anyagmegfáradással, gyengüléssel, továbbá a gázrugó véget vet a fegyvertesten belüli rezgéseknek is. Sűrített nitrogénnel töltött gázdugattyú került a spirálrugó helyébe.

A CO2-es légpuskák is szép számmal készülnek. Léteznek precíziós lövészetre szánt típusok, de a többség inkább a színtiszta szórakozásra, élménylövészetre készült. A CO2-es meghajtás előnye, hogy több lövést is leadhatunk mechanikai beavatkozás nélkül, csupán az elsütőbillentyűt működtetve. Vannak a CO2-esek közt az éles fegyver működését imitáló fegyverek is, mint például a DPMS, mellyel egy AR15-ös karabély kezelését sajátíthatjuk el.

A PCP légpuskák hatalmas népszerűségre tettek szert, hiszen ezek közül kerülnek ki a legerősebb, legnagyobb teljesítményű darabok. Számos ilyen fegyvert használnak Nagy-Britanniában és Svédországban is közepes, da akár nagyvadra is. Tartályukban nagynyomású sűrített levegő található, ebből ereszt ki levegőt, ami kiröpíti a lövedéket a csövön. A legnépszerűbb ezek közt az oldalkaros működésű, de léteznek automata és félautomata puskák is!

PCA légpuskák: A sűrített levegővel működő légfegyverek közt ez a legrégebbi, mégis az egyik legmegbízhatóbb működési forma. A fegyver belsejében egy dugattyú kapott helyet, melyben kézzel tudjuk sűríteni a levegőt, majd megfeszíteni az elsütőszerkezetet és leadni a lövést. A PCA pisztolyok közt is két különböző típus létezik, vannak többlövetűek, melyek felpumpálás után több lövésre is képesek, és vannak az egylövetűek, melyek az összes sűrített levegőt egy lövésre kiengedik.