Gázrugós légpuskák

Rendezés:

Gázrugós Légpuskák

A rugós légpuskák megjelenése mindenki számára elérhetővé és könnyen kezelhetővé tette az otthoni lövészetet, hiszen egyszerű belsejük, ami csak egy dugattyút és rugót tartalmazott a megfelelő tömítésekkel. Hosszú éveken át fejlesztgették ezeket, de az igazi áttörést az első gázrugós puska jelentette.

Tölteni kell a gázrugót? Hogy működik?

A gázrugók fix nyomáson működnek, alapjuk egy fém dugattyú, melyet sűrített nitrogénnel töltenek fel, ezt helyezik el a dugattyúházban a hagyományos spirálrugó helyére. Mivel fém helyett a cső letörésekor a gázrugó belsejében lévő gáz sűrűsödik össze, így képtelen meggyengülni az évek során, elsütéskor egyetlen ütést érzünk csak a rugó rezgései helyett, így a távcsővel történő használat is könnyebb. Léteznek módosítható nyomású gázrugók is, a török Hatsan gyártótól, melyekbe PCP gyorstöltővel juttathatunk sűrített levegőt, vagy ugyanígy ereszthetünk le a nyomásból. Fontos: Erre csak és kizárólag a Hatsan gázrugói alkalmasak!

Az átlag gázrugót tehát nem kell töltögetni, a benne lévő sűrített gáz fix nyomáson van, melyet optimális esetben nem is enged el az eszköz hosszú éveken át sem.