Specna Arms SA-H02 HK416 airsoft elektromos rohampuska

Specna Arms
93.990 Ft (74.008 Ft + ÁFA)
Menny.:
Cikkszám: GB-AS-01034
Elérhetőség: Nincs készleten
(2)
93.990 Ft (74.008 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

A HK 416-os egy német tervezésű, kiemelkedően masszív és strapabíró alternatíva a külső behatásokkal szemben igencsak védtelen AR15, M4 platformra, melyet az amerikai hadsereg használ. A Heckler & Koch ezt a fegyvert elsődlegesen az amerikai piacra szánta a hadseregnek, külső jegyeiben hasonlít az M4-esre, koncepciószinten azonban gyökerestül átalakították, módosították, a két fegyver tehát pár külső kiegészítőn kívül teljesen eltér egymástól. A HK416-ost a G36-os német rohampuskáéhoz hasonló rövid hátrasiklású gázdugattyús rendszerrel látták el, ami ellenállóbb, és megbízhatóbb, mint az AR platformé. A fegyvert tesztelték, és mindenben felülmúlta az említett darabokat, végül a szerződést mégsem írta alá az amerikai hadsereg a H&K-val, azonban Norvégia, és számos másik különleges egység rendszeresítette soraiban a kiváló fegyvert. (Delta Force, Navy Seals, SWAT...stb.) 

A Specna Arms igyekezett megfelelni a fent említett hatalmas elvárásoknak, és olyan szellemben alkotta meg a HK416-os replikáját, a H-02-est, hogy abban ne eshessen csorba, még a legviszontagságosabb környezetben sem, így a fegyver összes fém alkatrésze különleges kezelésen esett át, ami óvja a korróziótól, majd a festést is hasonlóan tartós megoldással vitték fel a felületekre. 

Külső jegyeiben teljesen azonos a HK-val, az látszik a kissé lefelé hajlított markolaton, és erősen gumírozott válltámaszon, a felső testtel szorosan illeszkedő csövön. Az irányzékok is a német standard szerint készültek, így az MP5-ös géppisztolyon már megszokott henger alakú hátsó, és a G36-osra emlékeztető első irányzékokkal látták el, melyek igény szerint eltávolíthatóak a fegyverről, távcső, red-dot elhelyezésekor. A lángrejtő a szabványos "Bird-cage" típusú, amit már megszokhattunk az M4-eseken is. 

A fegyver elektromos működésű, tehát egy a markolatban elhelyezett motor hajtja meg az acél fogaskerekeket, amik egy erősített és módosított gearboxban kaptak helyet. A Specna Arms lassan minden fegyverére jellemző Enter&Convert rendszer itt is megtalálható, tehát pillanatok alatt cserélhetünk rugót, a gearbox megbontása nélkül, melyhez a gyártó mellékel is egy gyengébb, épületharcra szánt rugót. A fegyver összes alkatrésze fémből készült, ezt érezzük is majd a súlyán, ami több mint három kiló!

A megszokott helyén találjuk a tűzváltókart, melyet hüvelykujjunkkal működtethetünk, egyes, sorozat és biztosított állapot közt. A Specna Arms ezt a fegyvert kimondottan LiPo akkumulátor használatához készítette, így éri el az optimális teljesítményét. Az előagyon minden oldalt 22 milliméteres szereléksíneket találunk, melyekre bármilyen kiegészítőt felszerelhetünk. A tus hat pozícióban állítható, itt kapott helyet az akkumulátor is, melynek vezetékelése a tuscsövön (buffer tube) vezet. A tustalpat eltávolítva tudjuk csatlakoztatni a kívánt akkumulátort a fegyverhez. 

Az SA-H02 egy teljesen egyedülálló példaként áll a többi replikával szemben az egyetlen igazán ajánlható HK416-osként. Az egész fegyver elképesztően egyben van, használatra, és strapára született.

Tulajdonságai:

 • Lövedék kezdősebesség [FPS]: ~400/~310
 • Működés: elektromos (AEG)
 • Anyag: Fém
 • Gearbox típusa: módosított V2-es
 • Tüzelési mód: egyes lövés/sorozat
 • Gyors-rugócsere
 • Hossz [mm]: 785
 • Csőhossz [mm]: 270
 • Súly [g]: 3100
 • Tár típusa: Hi-Cap tár
 • Tár kapacitás [db]: 300
 • Hop-Up: van, szabályozható
 • Blow Back: nincs
 • Anyaga: alumínium és cink ötvözet,acél, műanyag
Lövedék sebessége 410 FPS
Csőhossz 270 mm
Gearbox Módosított V.2
Teljes hossz 785 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 300db
Távcsősín 22mm
Tömeg 3.1 kg

Vélemények

5.00
2 értékelés
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Írja meg véleményét!
|
2021. 05. 01.
Nagyon jó replika, gyárilag pontos és tartós. Az egyetlen probléma van, ami miatt a tárakkal kapcsolatban "válogatósnak" titulálják. A tárajkak kicsivel hosszabbak a kelletüknél, és a hopup-kamra feed-csöve nem tudja mindig visszatolni a BB-akasztó rugós pöcköt. Saját táraimon az ajkat 0,5 mm-rel rövidebbre vettem, és magasabban vezetett lejtésű akasztópöcköt készítettem, így kisebb alakítással, problémamentesen adagol minden tár. Ajánlom, nagyon kellemes.

(az akku a tusban van)
|
2019. 02. 08.
Nagyon tetszik, annyi lenne a kérdésem, hogy hol helyezkedik el az akkumulátor?