Airsoft akkumulátorok és töltők

Airsoft akkumulátorok és töltők

Járt gyári akkumulátor a fegyveredhez? Ettől függetlenül erősen ajánljuk a modernebb technológiát, ami számos előnyhöz juttat, nem beszélve az élettartamáról! Ha a fegyveredhez járt akkumulátor, akkor szinte biztos, hogy régi típusú úgynevezett nikkel-metál hibrid (NiMh) típusú. Ezek is működőképesek, azonban hatással van rájuk egy sor, mára már megoldott probléma, ami gondot okozhat a fegyveredben, és gondot jelent az airsoft csatákban is!

NiMh memória effekt: A nikkel-metál akkumulátorok minden feltöltéssel veszítenek egy keveset a kapacitásukból, tehát egyre kevesebb áramot lesznek képesek eltárolni. Ezt az akkumulátor kisütése (túltöltése) megoldhatja, de ez sem örökké működőképes módszer.
NiMh alacsony feszültség: A hőmérséklet számottevő hatással van ezekre az akkumulátorokra, így hidegben alig képesek egy kis feszültséget leadni, mivel ez pedig nem elég egy átlagos elektromos fegyver működéséhez kárt is képes okozni annak belsejében.

Milyen akkumulátort használjak?

Első körben a modernebb Lithium-polimer akkumulátorokat javasoljuk! Ezek az akkuk rezisztensek a hőmérsékletre, nagy hidegben és melegben is képesek a megfelelő feszültség leadására, méretben is kisebbek, formában pedig rendkívül sok fajta érhető el, így garantált, hogy még a legkisebb akkumulátor foglalatba is passzolni fognak. Léteznek hagyományos sebességű (feszültségű) 7,4 voltos LiPo akkumulátorok, melyek az összes hagyományos elektromos airsoft fegyverben használhatók gond nélkül. Vannak továbbá a nagy sebességű és feszültségű 11,1 voltos LiPo akkumulátorok, melyek huzamosabb használatához elengedhetetlen a megfelelő belső védelem, mint például egy FET, vagy MOSFET megléte. Fontos: A LiPo akkumulátorokat tilos teljesen lemeríteni, mert ez végleges károsodást okoz bennük! Ha lassulást észlelünk, azonnal távolítsuk el a fegyverből, és töltsük fel tárolási feszültségre! Készletünkön bőséggel találsz LiPo töltésére alkalmas balanszeres akkumulátor töltőket! Lithium-polimer akkumulátort csak és kizárólag balanszeres töltővel szabad tölteni, ellenkező esetben az akku végzetesen meghibásodhat, tűzveszélyes helyzetet is okozhat!

A harmadik, egyben legmodernebb akkumulátor típus a Lithium-Ion akkumulátor. Ez az airsoft világában legkevésbé elterjedt, ugyanakkor számos előnnyel rendelkező típus. Ennek a típusnak a legnagyobb a töltőkapacitása, egy átlagos rúd alakban képes akár 2600-3000 mAh-nyi áramot is eltárolni. Töltése ugyanúgy balanszerrel zajlik, mint a LiPo akkumulátoroké.