Normál Airsoft BB

Airsoft fegyverekbe való általános célú lövedékek. 
Rendezés:

Az airsoft hobbi hatalmas térhódításának hála egyre több és több típusú lövedék érhető el 6mm-es kaliberben, airsoft fegyverekhez. A pisztolyok és hagyományos elektromos karabélyok, géppisztolyok és rohamfegyverek számára a normál súlyú, műanyag BB lövedékek a legmegfelelőbbek. Ezek közt a legelterjedtebb a 0,25-ös és 0,28 gramm súlyúak, melyek a leginkább alkalmasak 40-60 méteren egy általános erejű és típusú fegyverbe. Fontos megemlíteni, hogy a megfelelő hop-up gumival rendelkező CO2 gázt használó pisztolyokba jóval nehezebb lövedékek is használhatók!

Pontosság és hatótávolság az airsoft lövedékek súlya alapján.

Nem véletlen készülnek különféle súlyban a normál típusú lövedékek, hiszen a súllyal megnövekszik a lőtávolság, ugyanakkor lassul a lövedék sebessége. Természetes terepen, kültéren kifejezetten javasolt a nehezebb lövedékek használata, hiszen itt fordulnak elő nagyobb lőtávok, a szél is hatványozottan befolyásolhatja a lövedék röptét. Fontos tényező még a hop-up gumi keménysége és minősége. Egy gyári elektromos replikához nem javaslunk 0,30 grammnál nehezebb lövedéket, mert a gyári gumi nem lesz képes kellően megpörgetni azt.

A könnyebb airsoft lövedékek előnyei hátrányai, és használatuk airsoft játékokon:

A legalapvetőbb ismert lövedéksúly az airsoft világában a 0,20 grammos, hiszen ezzel indult útjának az egész hobbi Japánban a 90’-es évek kezdetén. A számos új gyártó megjelenésével egyre elterjedtebb hobbi lett, így kerültek előtérbe a nehezebb súlyú BB lövedékek, amik hamar maguk mögé utasították a 0,20-ast. A replikák kezdősebességének beméréséhez ugyanakkor továbbra is 0,20-as lövedékeket használnak, továbbá a kiváló kezdősebessége miatt még mindig javasolt a használata épületharcra, kisebb lőtávokra. Nagy magyarázást ez nem igényel, hiszen minél könnyebb a lövedék, annál hamarabb ér célba.

Minőség, lőkép és teljesítmény:

Számos gyártó lövedékei elérhetők webshopunkban, ugyanakkor a prémium minőség sosem lesz olcsó. Ha a maximumot akarjuk kihozni a fegyverünkből, javasolt a legjobb minőségű lövedékek beszerzése! Sok lövedéket már polírozott felülettel, plusz védőréteg hozzáadásával készítenek, így azok nem súrlódnak a fegyver csövén belül. Ez jótékony hatással van a lövedék kezdősebességére és a pontosságra is. Számottevő különbség lehet egy olcsóbb 0,25-ös és egy prémium minőségű közt. Ezt kronográf használatával egyértelműen mérhetjük is!