airsoft védőfelszerelés

Airsoft védőfelszerelés

Szem és arcvédelem, ami kulcsfontosságú, de mint minden extrémsportban, az airsofton belül is számítanunk kell extrém szituációkra, amikor még ezek is kevésnek bizonyulnak! A megfelelő védőszemüveg a hobbi alapját képezi, a legtöbb játékszervező be sem enged a pályára ennek megléte nélkül! Mindenképp próbáld ki az első használat előtt! Helyezd el a védőszemüveget, majd 3-4 méterről lőjj rá egy átlagos erejű airsoft fegyverrel, így megbizonyosodhatsz róla, hogy éles helyzetben is kellő védelmet biztosít majd! Kisebb veszély egy fog elvesztése, mint egy szemsérülés, de sajnos bizonyos éltkor után már nem fog visszanőni, így javasoljuk, hogy viselj védőmaszkot is! az erre vonazkotó, itthon érvényben lévő szabályokat a Magyar Airsoft Szabályzat (MASZ)-on belül találod. 

Kell sisak? Nem fáj az annyira!

A szem és fogtalálatokat leszámítva valóban nincs jelentős veszélye egy fejtalálatnak, ugyanakkor a sisakok sokkal többet nyújtanak szimpla védelemnél! Taktikai lehetőségek egész tárházát nyitják meg előtted, hiszen a legtöbb darabra kamera, lámpa, éjjellátó is erősíthető, továbbá a fültokok is kiválóan alkalmazhatók sisakkal kombinálva. A Fültokok egészen hatalmas előnyt nyújtanak kommunikáció és hallás terén, hiszen képesek lekorlátozni a káros hangokat, és felerősíteni a környezeti zajokat, közben rádiókapcsolatot tartva fent a csapattal!

Így lesz teljes a felszerelésed:

Ha már vannak póttárjaid, nem tarthatod őket a nadrágzsebedben, erre kifejezetten jók a taktikai mellények, melyek közt léteznek módosítható, molle rendszerrel bővíthető és fix típusok is. Fontos, hogy kezünk védelméről is gondoskodjunk, hiszen egy kis nedvesség, izzadtság negatív hatással van a fegyverkezelésre. Erre valók a taktikai kesztyűk. Számos helyzetben szükséges lehet, hogy egy pillanat alatt féltérdre ereszkedjünk, vagy csak huzamosabb ideig hasalva, felkönyökölve kell célon maradni. Ez rendkívül kényelmetlen lehet, ha nem viselünk Térd és könyökvédőt. Számos mozdulatsor esetén jól fog jönni egy ilyen protektor, kiváltképp, ha az egyenruhánkon nem található.