airsoft géppuskák

Rendezés:

Airsoft géppuskák és támogató fegyverek

A rajtámogató fegyverek a modern harcászatban megkérdőjelezhetetlenek. Ez a szerepkör kulcsfontosságú egy raj taktikai és stratégiai mozgásában is! Egy géppuskás a legtöbbször nem biztos célra süti el a fegyverét, sokkal inkább a vélt, vagy várható támadási irányba ad le sorozatokat, fedezékbe kényszerítve az ellenséget, amíg a raj többi része mozgásban van, netán átkarolja a cél és semlegesíti. Ez a szerepkör jelen van az airsofton belül is, és számos gyártó készít kifejezetten erre a célra géppuskákat, támogató fegyvereket.

Működésük, rendszerük, használatuk:

A legtöbb teljes értékű géppuska, mint például az M249-es, vagy a PKM motoros rakasszal rendelkezik, melynek kapacitása 1500-5000 BB lövedék is lehet. A rakasz szorosan összedolgozik a fegyver erősített gearboxával, folyamatosan adagolva a lövedékeket a fegyver hop-up kamrájába. Ennek működése fegyverenként eltérhet, vannak rakaszok, melyek külön áramforrásról üzemelnek, de léteznek közvetlen a fő-akkumulátorról működő darabok is. A géppuskák legnagyobb előnye, hogy irtózatosan jól bírják a strapát, rendszerint nagy-nyomatékú motorral és fogaskerekekkel működnek, így sokkal hosszabb automata tüzelést bírnak ki, mint egy hagyományos karabély. Fontos, hogy ezek a fegyverek a legtöbbször egy átlagos karabély súlyának duplájával, két és félszeresével rendelkeznek, így nem feltétlen egyszerű dolog egész nap egy ilyennel rohangálni. A Specna Arms Core szériája azonban gyárt könnyített, polimertestes géppuskákat is, melyek jóval könnyebbek, míg belsejük ugyanarra képes, mint egy fémtestes M249-esé.

Építhető karabélyból, rohamfegyverből is géppuska?

A legszebb dolog az airsoft hobbiban, hogy a legtöbb fejlesztés, vagy ötlet kivitelezhető! Mind az AR15, mind a Kalasnyikov platformok is fejleszthetők a megfelelő tuning alkatrészekkel, továbbá mindkettőhöz találni motoros tárakat is! Érdemes ugyanakkor géppuskákhoz, vagy karabély-géppuska konverziókhoz is 11,1 voltos LiPo, LiIon akkumulátorok használata, hiszen egy nagy-nyomatékú motor mellé nem árt a teljesítmény! Javasolt továbbá minél nagyobb kapacitású akkumulátor használata, magas kisütési értékkel! (40-60C)