Airsoft Hi-cap tárak

Nagy kapacitású, alsó feszítőhengerrel rendelkező tárak. A BB-t a betöltőkapun öntjük be, majd a tár alján lévő hengerrel feszítjük meg a belső rugót, melynek segítségével egyhuzamban körülbelül 50-70 BB-t adagol fel a tár. Ezután ismét tekernünk kell a hengeren. 
Rendezés:

Hi-cap, nagy kapacitású airsoft tárak

A Hi-cap tárak az alapértelmezett tartozékai a legtöbb airsoft fegyvernek, gyárilag szinte mindig egy ilyen tár jár a fegyverhez, hiszen nagy kapacitása miatt hosszú időre a játékban maradhatunk. Előnye, hogy nem kell azonnal póttárakat vennünk a fegyverhez, egy hi-cappel bőven elég lövésre lesz lehetőségünk, hiszen 300 és 600 BB közt van a kapacitásuk.

A Hi-cap tárak belsejében található egy feszítő henger, melyet a tár alján található ellenpárjának tekerésével tudunk megfeszíteni, ennek hatására a tár 50-70 BB-t magától feladagol a fegyverbe. Ha az adagolás elkezd „kihagyni” tehát a fegyver néha lő, néha nem, ismételten meg kell feszíteni ezt a rugót, hogy adagoljon. A Hi-cap tárak hátránya a realizmus hiánya, és a mozgáskor, futáskor keletkező csörgés.