Fültokok

Rendezés:

Hallásvédelem és annak szükségessége az airsofton belül

Az airsoft fegyverek legtöbb részének alig van hangja. Egy két gázos replikát leszámítva párszáz méter után már nem, is hallani őket. Minek nekem hallásvédelem akkor?

Számos rendezvényen engedélyezett a pirotechnikai eszközök, hang-gránátok, továbbá gáz-riasztó fegyverek használata. Ezek, ha nem is okoznak tartós halláskárosodást, elegendő erejű hangot képesek gerjeszteni, hogy kizökkentsék a játékost az aktuális szituációból, akár megtorpanásra késztetve. Egy passzív fültok nem rossz megoldás, csak sajnos teljesen letompítja az összes hangot, így közel süketté téve a használót a külvilág számára.

Mit használjak airsoft játékokra?

Javaslatunk, az aktív fültok! Az Earmor modelljei elektromos működésűek, ceruzaelemeket használnak, így nem költséges az áramellátásuk sem. Képesek a fülre káros decibel felett lévő hangok eltompítására, továbbá a távoli kisebb, szabad füllel már nem érzékelhető zajok, akár beszédhang felerősítésére, így behozhatatlan előnyt adva a használónak a csatatéren. Számos aktív fültok képes rádióforgalmazásra is a megfelelő PTT csatlakozóval, így kommunikálhatunk a csapatunkkal, és közvetlen a fültokon belül hallhatjuk vissza őket. A legtöbb fültokot úgy tervezték, hogy kényelmesen elférjen a pántjuk egy taktikai sisak, vagy fast-helmet alatt, de léteznek adapterek, mellyel a sisakra is felerősíthetővé válik.