Airsoft BIO BB

Airsoft fegyverekbe való lebomló (BIO) lövedékek
Rendezés:

Környezetvédelem és az airsoft szerepe ebben, avagy miért jó a BIO BB lövedék?

A 6 mm-es kaliberű airsoft fegyverek úgy készültek, hogy csak plasztik, (műanyag) lövedékek kilövésére legyenek alkalmasak, így a lehető legkisebbre csökkentve a balesetveszélyes helyzetek kialakulását. Ahogyan egyre népszerűbb lett az airsoft, mint hobbi, felmerült a kérdés, hogy mekkora ökológiai lábnyomot hagyhat a sok műanyag lövedék, kiváltképp a természetben szétlövöldözve. Szükségesnek tűnt egy tudatos lépés, amivel minimalizálható a környezetre tett negatív hatás az airsoft hobbi által. Így születtek meg a lebomló, avagy „BIO” BB lövedékek.

Maximális élmény, minimális, vagy akár zéró környezetszennyezéssel!

A legelső BIO BB lövedékeket még izotópokkal bombázták, így a normál 20-30 év helyett 1-2 éven belül lebomlottak víz, fény és környezeti hatásokra, engedve így a természet térhódítását, de ezzel még nem volt teljesen megoldva a probléma. Ez a típusú BIO BB tipikusan vákuum-csomagolt kiszerelésben érhető el, mivel ha levegő éri érdemes fél éven belül elhasználni, ugyanis a BB-k deformálódnak, és megindul a lebomlási folyamat a felbontás után.

Airsoft BIO BB kukoricából!

Elsőként a Madbull készített kukoricalisztből (PLA) BB lövedéket, ami gyakorlatilag nullára csökkentette a környezetszennyezést, hiszen teljesen természetes anyagból összeállított lövedékről van szó. További előnye, hogy csak nedvesség, vagy víz hatására bomlik le. Már a legtöbb gyártó ezt az eljárást használja BIO lövedékeik előállítására.

Ne hagyj szemetet magad után, óvd a környezetet BIO airsoft lövedékek használatával is!

Ma már az összes típusú és súlyú airsoft BB-ből elérhető BIO típus, így Traceresből, nehéz (mesterlövész) BB lövedékekből is többek közt. Sajnos az áruk még mindig jelentősen magasabb, mint a plasztik lövedékeké, ugyanakkor bátorítunk minden airsoft játékost a BIO lövedék használatára, hiszen ezzel védhetjük meg a környezetet, és összességében a bolygónkat is!