Hatsan Flash QE PCP Légpuska 4.5

Hatsan Arms Company
149.990 Ft (118.102 Ft + ÁFA)
Cikkszám: GB-AG-00611
Elérhetőség: Készleten
Nem értékelt
Kaliber
149.990 Ft (118.102 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

A Hatsan Flash típusjelzésű puskája tökéletes alternatíva a PCP légpuskákkal ismerkedők számára, belépő, vagy haladó szinten. A gyártó minden képességét bevetette, hogy egy csendes, mindennel felszerelhető szörnyet alkossanak, ami akár a komolyabb darabokkal is felveheti a versenyt. A fegyver megjelenése egyértelműen a hadipuskákra emlékeztet, köszönhetően a relatív rövid csőhossznak, és a taktikai tokozásnak, ami egyébként a hüvelykujjgyűrűs, és szimpla markolat kombinációja. Célon tartani súlya és kialakítása miatt is kényelmesebb, egyszerűbb, mint a nagyobb, robosztusabb darabokat. A puska töltési rendszere manuális, tehát egy forgó-tolózárral végezhető kézzel.

A tárkapacitás, mint ahogy azt megszokhattuk, kaliberenként változik. .177-es lövedékkel működő Flash esetén 14, .22-esnél 12 darab, és .25-ös esetén 10 lövedéket tehetünk a tárba. A megfelelő erő és pontosság elérésének érdekében a Hatsan a puska csövét fojtással is ellátta, a kötelező huzagolás mellett, így valamivel kevesebb levegőre lesz szükségünk az ideális tűzerőhöz, mint más típusoknál. A fegyver felső része erősített alumíniumból készült, légtartálya integrált, tehát nem távolítható el a fegyverből. A nyomás mérésére alkalmas órával rendelkezik, a tartály nyomása egyébként 200 bar, töltőűrmérete 165cc.

A Hatsannál mindig is sokat adtak a modularitásra, így a fegyver előagyát és a felső részét is 11 és 22 milliméteres kiegészítőkkel felszerelhető sínekkel látták el, maximalizálva a használó lehetőségeit a puska testreszabására. A térdelésből, hasalásból történő lövések kényelmessé tételéhez ellátták a Monte Carlo pofadékkal, a tus pedig kellemes gumiborítást kapott. 
A széria egyik legjelentősebb újítása az „anti-knock” rendszer, ami megakadályozza, hogy a fegyver szivárogjon, vagy levegő szökjön a tartályból, leesés, ütődés esetén. Az elsütőbillentyű acélból készült, erőssége-útja állítható.  Ezt a modellt a gyártó a „QE” (Quiet Energy) módosítással is ellátta, ami egy fejlett zajcsökkentő a cső végére integrálva, melynek segítségével a lövés hangja töredékére redukálódik. 

Aki eddig habozott nyitni a PCP légpuskák világa felé, most nyugodtan megteheti, a Hatsan Flash egy elképesztően masszív, erős és időtálló darab, melyet habár belépő szintnek szántak, nem marad alul szinte semmiben sem a konkurenciával szemben! 

Műszaki adatai: 
 • Kaliber:4.5, 
 • Tár: 4.5/14 
 • Cső: Precíziós huzagolás, fojtás
 • Csőhossz: 450 mm
 • Hossz: 940 mm
 • Működés: előre töltött sűrített levegő (PCP) 
 • Tartálynyomás: 200 bar
 • Elsütőbillentyű: acél, állítható
 • Tus anyaga: Polimer
 • Súly: 2760 g
 • Csőtorkolati energia gyári értéken: 30 J
 • Csőtorkolati energia magyarországi értéken: 7.5 J
 • „Anti knock” ütődés-gátló rendszer
 • 22/11 mm szereléksínek
 • Gyártó: Hatsan (Törökország) 

PCP működésű légpuska, ami azt jelenti, hogy sűrített levegő tartállyal rendelkezik, amely sűrített levegő hajtja meg a lövedéket. A tartályt pumpával vagy sűrített levegős palackról tölthetjük 200 bar üzemi nyomásra. A tartály kicsavarható, ennek nagy előnye, hogy akár több tartályt is használhatunk, ha kifogy a tartály, akkor nem kell pumpálni, esetleg palackról tölteni, hanem a már korábba feltöltött tartályt becsavarva folytatható a lövészet. A légtartályba beépített manométer (nyomásmérő) található, ezáltal mindig leolvasható a légtartályban lévő aktuális nyomás.

A PCP működésű légpuskáknál nincs visszarúgás, nincs visszarúgásból eredő elmozdulás, sokkal pontosabb lövés adható le.

Csőhossz 450 mm
Teljes hossz 940 mm
Távcsősín 11 és 22mm
Tömeg 2.78 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!