ICS M1 Garand airsoft puska, fém/fa

ICS Airsoft
221.790 Ft (174.638 Ft + ÁFA)
Az M1 Garandot 1924-ben kezdte el fejleszteni a Springfield Armory-nál dolgozó kanadai-francia származású John Cantius Garand. Az amerikai fegyveres erők a korábbi winchester rendszerű puskáik után visszalépésként élték meg a Springfield, mauser rendszerű forgó-tolózáras puskákat, nagyobb tárkapacitást, tűzgyorsaságot szerettek volna elérni. A Springfield puskákhoz készült is egy tárbetét, amivel automatává lehetett alakítani őket, de körülményes működése, és a fegyverből kiálló jellege miatt ez sosem került rendszerbe. Az M1 Garandot végül 1936-ban állították rendszerbe, végleges formáját és belső alkatrészeit mégis 1940-ig finomították, majd 30-06-os springfield kaliberben, 8-as felűlről tölthető tárral került a katonák kezébe. 
Cikkszám: GB-AS-01726
Elérhetőség: Készleten
Nem értékelt
221.790 Ft (174.638 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Az ICS Garand replikája messzemenőleg a legélethűbb darab ami megtalálható a piacon! A fegyver teste és minden belső alkatrésze fémből készült. A szíjakasztók, a tokozás felfogatása, a sátorvas, a hátsó irányzék, minden csavar, a zárszerkezet és még pár apróbb alkatrész acélból, míg a külső cső, az első irányzék oldalai és az elsütőbillentyű alumíniumból. A puska tokozása igényes festésű és felületkezelésű fából készült, fogása teljesen megegyezik az éles változatéval. A fegyver zárszerkezete pontosan úgy működik, mint az igazi, kivehető tárját az eredeti Garand tár-plate-jének helyére tervezték, így külsőre sincsen semmilyen különbség a kettő között. Tárkapacitása 42 BB, és a gyártó két tárral csomagolja a fegyvert. Működése elektromos, V7-es M14 típusú gearboxxal látták el, ami formavilágát tekintve nem meglepő. Nagynyomatékú motor hajtja az acél fogaskerekeket, melyek a fegyver dugattyúját húzzák. A fegyver minden nem-acél alkatrészét CNC alu megmunkálással készítették, így bátran állítható, hogy elnyűhetetlen, örök darab, ugyanakkor évről-évre javasolt különleges faápoló olaj használata a tokozáson az autentikus megjelernés megőrzése érdekében. 

Mivel az éles változat csak egyes lövésre volt képes, az ICS igyekezett megőrizni ezt az autentikusságot, így a replikából is kiszerelésre került az automata tűzmód, ami valljuk be, egyébként is szükségtelen opció volna egy ilyen fegyver esetén. A biztosító a sátorvason belűlre került, előre nyomásával a fegyver tűzkész, az ellenkező irányba kattintva pedig biztosított, ami jól kitapintható és látható is a sátorvason. Az ICS Garandjának igazi különlegessége azonban a zárakasztó rendszer, ami hátrafogja a zárszerkezetet. Kivett tár és hátrafeszített felhúzókar esetén a tárkioldó gombbal, (a fegyver bal oldala) tudjuk megakasztani a zárat, mely annak hátrébb húzásával oldható is. Mint az összes többi Garand replikánál, a jellegzetes fémes csendülés itt is elmarad, de a többi fegyverhez hasonlítva messze az ICS replikája tudja a legtöbbet autentikusság, kidolgozottság és megjelenés terén is! Természetesen DMR-ként használva, de sima rohampuskaként is szükségünk lesz a gyors és akadálymentes elsütő válaszidőre, így a gyártó MOSFET-el látta el a fegyvert, hogy az egyeslövés működést véletlen se zavarja késő válaszidő. Az akkumulátor a puskatusban kapott helyet, ehhez a fém tustalpon található ajtókát kell felnyitnunk, ami hasonló az M16-oséhoz. Lényegében bármekkora és bármilyen hosszú akkumulátort is használnánk a fegyverhez, biztosan kényelmesen el fog férni benne! 

Tulajdonságai:

 • Működés: Elektromos (AEG)
 • Anyag: Acél/Alumínium/Fa
 • Lövedék kezdősebessége [FPS]: 410
 • Fegyver hossza [mm]: 1110
 • Csőhossz: 610 mm
 • Tár: 2db (42 BB)
 • Gearbox: V.7
 • Súly [g]: 3,500
 • Tüzelési mód: egyes/sorozat
 • MOSFET
 • 11.1V LiPo ready
Lövedék sebessége 410 FPS
Csőhossz 610 mm
Gearbox V.7
Teljes hossz 1110 mm
Kaliber 6 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 42db
Tömeg 3.5 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!