M132 micro gun Green Gas/HPA airsoft golyószóró

Classic Army
379.490 Ft (298.811 Ft + ÁFA)
Menny.:

Cikkszám: GB-AS-00865
Elérhetőség: Nincs készleten
Nem értékelt
379.490 Ft (298.811 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Az első sikeres forgócsövű géppuskát Richard Gatling találta fel 1860-ban. Célja az volt, hogy redukálja szükséges embererő létszámát a csatatéren, egyetlen, sorozatlövésre alkalmas fegyverrel. Habár az első Gatling ágyú nem volt a szó-szoros értelmében automata, hiszen egy karral folyamatosan tekerni kellett oldat, a csövek működtetéséhez, mégis elképesztő áttörésnek számított. A Gatling ágyú létezett 6-8 és 12 csövű változatban is, alapötlete szerint így a csöveknek volt idejük lehűlni, mielőtt a következő golyó elhagyta volna a torkolatukat.
Közel száz év telt el, mire újra terítékre került ez az egyedi ötlet, és alakot öltött a vietnámi háborúban, immár M61 Vulcan néven. Ez a típus jóval modernebb volt, csöveit egy motor hajtotta, és standard katonai puskalőszert, 7.62x51-es tüzelt. Helikoptereken használták ki leginkább az előnyeit, hiszen az M60-asnál sokszorosa volt a tűzgyorsasága, és a megbízhatósága is. Számos videojáték és filmes vonatkozása is van, elég ha Arnold Schwarzeneggerre gondolunk, aki egy irodaház oldalából söprögetett vele, de a Ragadozó c. filmben is többször szerepel egy járműről leszerelt, kézi működtetésre átalakított darab Blain (Jesse Ventura) kezében. 

Az ASG által forgalmazott darab szintén a későbbi modelleken alapszik, azonban egy jóval kompaktabb, lekicsinyített mása a hatalmas eszköznek, négy forgócsővel ellátva. A fegyver rendszere amennyire összetett, annyira egyszerű, és felhasználóbarát. A felfelé álló markolaton megtaláljuk az elsütőbillentyűt, melyet csak akkor tudunk működtetni, ha biztosan fogjuk a kart, mivel hasonlóan a 1911 pisztolyokhoz, ezt a fegyvert is ellátták markolatbiztosítóval. A fegyver alján bal és jobboldalt két nagyobb hengert találunk. A nagyobb baloldaliba tudjuk csatlakoztatni a Green-gas palackot (ajánlott az ASG 570 ml-es Ultrair palackja) vagy HPA légtartályt, mely a fegyver tüzeléséért felelős. 

A kisebb tartályba tudjuk csatlakoztatni az akkumulátort, mely a csöveket hajtja meg. Hely bőven van itt, így akár kocka-rúd alakú, nagyobb kapacitású akkumulátort is használhatunk. (11.1V LiPo ajánlott) A fegyver csövei közt szintén találunk egy lecsavarható kupakot, melyet eltávolítva kikerül egy hosszú rugó is. Ez a gyakorlatban egy óriási Mid-cap tár rendszerét idézi, mivel ez a rugó feszíti-tolja a fegyver négy hop-up kamrájába a BB lövedékeket. Összesen 2300 lövedéket tudunk a fegyverbe tölteni, újratöltése pedig egyszerűbb nem is lehetne, hiszen csak bele kell önteni a BB-t. 

Mivel az eredeti fegyver súlya elképesztően nehéz, és az átlagos airsoft játékosoknak hosszú távon lehetetlen lett volna a kezelése, így igyekeztek minél könnyebb konstrukciót kialakítani. A fegyver több alkatrésze is elképesztően masszív üvegszálas polimerből készült, de mindenhol fém, ahol ezt a működés, és időtállás megköveteli. (Pl. csövek) Mind a négy csövet külön állítható hop-uppal látták el, így akár pontosan beállítva, de egy bizonyos területet lefedve is állíthatjuk azokat. 

Ha szeretnéd, hogy semmi ne álljon az utadba, és szó szerint lesöpörnéd az ellenséget a pályáról, akkor javasoljuk neked az M132-est, hiszen ennél brutálisabb fegyvert úgysem találsz! 

Tulajdonságai:

  • Működés: Gáz/HPA
  • Anyag: Fém/üvegszálas polimer
  • Hossz: 710 mm
  • Csőhossz: 445 mm
  • 11.1 LiPo Ready
  • Kapacitás: 2300 BB
  • Lövedék kezdősebessége: 360-370 FPS (gáztól is függ)
  • Hop-up: 4 állítható
  • Súly: 4415 g
  • Gyártó: ASG/ Classic Army
Lövedék sebessége 370 FPS
Csőhossz 4 mm
Teljes hossz 700 mm
Kaliber 6 mm
Működés Green Gas
Tárkapacitás 2300db
Tömeg 4.45 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!