A&K PKM airsoft géppuska, fekete, fa tus

A&K
335.890 Ft (264.480 Ft + ÁFA)

Cikkszám: GB-AS-01969
Elérhetőség: Készleten
Nem értékelt
335.890 Ft (264.480 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

A PKM az AK47-hez hasonlóan régi múlttal, és híres megbízhatósággal rendelkezik. Első altípusát, a PK-t (Pulemjot Kalasnyikova) a '60-as években fejlesztette ki Mihail Kalasnyikov, 7.62x54 R lőszerrel, 1961-ben pedig rendszerbe is lépett az Orosz hadseregben. Számos másik változata látott napvilágot még a '70-es évekig, hiszen a fegyver remekül bevált, és alkalmazható volt majdnem minden helyzetben, nem csoda hát, hogy megjelent a harckocsikra szerelhető, elektromos elsütéssel rendelkező típus, a PKT, a szállító járműveken alkalmazott típus, a PKB, majd 1969-ben a kimondottan szakasz-támogató fegyvernek szánt könnyített szerkezetű, és kezelésű PKM. Ez a típus roham-szerűen vette át a korábbi modellek helyét, hiszen sokkal használhatóbb eszköz lett, így a korábbi modelleket is erre cserélték le, így lett PKMB, PKMT...stb. A Szovjetúnió megszűnése után sem tűnt el a fegyver, világszerte mindenhol gyártják, rendszerben van, többek közt ez Magyarország elsődleges támogatófegyvere is. Számos filmes utalást említhetnénk, de a legikonikusabb talán a 9. Század című Afganisztánban játszódó Orosz háborús film, melyben a fegyver többször is megjelenik. 

Az A&K már elég komoly hírnévre tett szert az airsoft célra gyártott géppuska replikák közt, hiszen számos kiváló terméket láttunk már tőlük, elég ha az itthon is nagy népszerűségnek örvendő M249 szériát említjük, ami a Classc Army replikája alapján készül. A PKM-el kissé több problémájuk akadt, hiszen egy teljesen más, számukra szinte ismeretlen fegyverről van szó, de örömmel mondhatjuk, hogy mindezen problémákat a gyártó sikerrel oldotta meg. Rendszerét tekintve a PKM elektromos, tehát akkumulátor hajtja meg a motort, amit a tokfedél alá, vagy a rakaszba tudunk helyezni. (Célszerű a rakaszban elhelyezni, hiszen oda bármekkora befér.) Standard M249-es gearbox-al látták el, amit már ismerhetünk strapabíróságáról. A Gearboxon belül acél fogaskerekeket hajt meg a nagynyomatékú motor, így egyáltalán nem kell félnünk túlhevüléstől, vagy meghibásodástól hosszú sorozatok leadásánál. 

A PKM Alsó és felső teste, tokfedele, túlnyomórészt minden alkatrésze acélból készült, a cső külső része alumíniumból. A markolat, a hordfoggantyú, és a tus hibátlan megmunkálású lakkozott fából. Az A&K egyáltalán nem spórolt az anyagokon, a fegyverről szinte süt az igényesség, az élethű kidolgozás. 

A tokfedelet felhajtva (megszokott Kalasnyikov rendszerű) férhetünk hozzá a hop-up kamrához, itt tudjuk állítani azt, továbbá ennek felnyitásával csatlakoztathatjuk a kábeleket a rakaszhoz, gondoskodva az energiaellátásról. A PKM rakaszának oldalsó kapcsolóját elfordítva tudjuk felnyitni a fedelet, és betölteni az 5000 darab BB-t, a jobb oldalsó rekeszbe pedig az akkumulátort helyezhetjük. Okos megoldás volt az A&K-tól, hogy ezúttal nincs szükségünk külön áramforrásra a rakasz működtetéséhez, hiszen az is a fegyverre csatlakoztatott akkumulátorról fog menni. (Érdemes 2000 mAh feletti akkumulátort választanunk a fegyverhez, a hosszan tartó működtetéshez.) 

Mivel a PKM a gyártó korábbi, M249-es gearboxát kapta, így az összes funkció működik, ami ott működött, lehetőségünk van tehát gyors-rugócserére, csőcserére is. Súlya miatt a fegyvert leginkább erős fizikumú játékosoknak ajánljuk, hiszen teljesen töltve, több mint 8 kilót nyom, és hosszával sem az épületharcban fog jeleskedni. A gearbox egészen M150-es rugóig bármit elbír, amit belehelyezünk, így tökéletesen testreszabható. A PKM-et gyárilag is ellátták MOSFET-el, így tudjuk állítani a tűzgyorsaságot, de ami még fontosabb, hogy használhatjuk 11.1V-os LiPo akkumulátorral is!

Ikonikus, nagy múlttal rendelkező géppuska, ötletes újításokkal, kiemelkedő anyagminőséggel, és kidolgozással.

Tulajdonságai:

 • Működés: AEG (elektromos működés)
 • Anyag: Acél/Alumínium/Fa
 • Gyorsrugócsere
 • Gyorscsőcsere
 • Hossz: 1185 mm
 • Csőhossz: 500 mm
 • Osztott áramellátás
 • MOSFET
 • 11.1 LiPo Ready
 • Állítható tűzgyorsaság
 • Acél rakasz
 • Tár: 1 db rakasz (5000 BB)
 • Lövedék kezdősebessége [FPS]: 400
 • Súly: 7240 g
 • Ajánlott akkumulátor: 2000 mAh felett
 • Szín: Fekete/Fa
 • Gyártó: A&K
Lövedék sebessége 400 FPS
Csőhossz 500 mm
Gearbox M249
Teljes hossz 1185 mm
Kaliber 6 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 5000db
Távcsősín 22mm
Tömeg 7.24 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!