M60E4/Mk43 Commando géppuska

Action Sport Games
149.990 Ft (118.102 Ft + ÁFA)
Menny.:

Cikkszám: GB-AS-00644
Elérhetőség: Nincs készleten
Nem értékelt
149.990 Ft (118.102 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Az M60 géppuskát a második világháború után kezdték el fejleszteni az amerikai hadsereg számára. A cél egy könnyű és hordozható támogatófegyver létrehozása volt, melyet leginkább a német MG42-es géppuska és az FG42-es ejtőernyősök számára kifejlesztett géppuska ihletett. A hatvanas évek elején lett végleges a géppuska jellegzetes megjelenése és először Vietnámban debütált támogatófegyverként. Egyszerű kezelhetősége és súlya miatt népszerű volt a katonák körében, habár mint minden amerikai fegyver megsínylette a természeti körülményeket. A 80’-as 90’-es években már találkozhattunk a modernizált rövidített csövű és könnyített változattal, melyet a Navy Seals és már különleges erők is használtak. A Ragadozó c. filmben például többször is feltűnik Mac kezében.

Az ASG M60E4/MK43-as replikája a legendás M60-as legmodernebb arcát mutatja, melynek éles változatát a haditengerészet és különleges alakulatok használják a leginkább. A fegyver teljes előagyát lecserélték egy szereléksínekkel ellátott típusra, lecserélték a korábbi bipodot egy korszerűbbre, és a válltámasz is jelentős könnyítésen esett át. Így a fegyver könnyebb, rövidebb, de továbbra is effektív maradt.

A replika teljes egészében fémből készült, a gyártó nem spórolt az anyagfelhasználás során. A hátsó irányzék négy irányba állítható, maga a replika gyorsrugó- és csőcserés, megkönnyítve ezzel a szerelést, bármilyen beállítást játék előtt. A Hop-Up-hoz a tokfedél felhajtásával férhetünk hozzá. A géppuska egy 4000 BB befogadására alkalmas rakaszból adagol, melyet két AA elem hajt. A rakasz állítható kézi, vagy hangvezérlésre, bármelyiket is választanánk, a fegyver megtartja célját és jellegét. A gyári rugóval pontosan a terepen elvárt erőre képes a fegyver, de a gyorsrugócserének köszönhetően ezt a használó kedve szerint változtathatja.

Ez a modell kimondottan a gyalogság számára készült. Az erősített fém gearboxban nagysebességű fogaskerekek találhatóak, melyeket egy nagynyomatékú motor hajt, így a tűzgyorsaságra és egyenletes teljesítményre sosem lesz panaszunk.

Tökéletes választás támogatólövészeknek terepre, vagy szabály szerint rugócserével akár épületre is.

A FM60E4/Mk43 Commando géppuska tulajdonságai:

  • Működés: AEG (elektromos működés)
  • Hossz: 940 mm
  • Csőhossz: 380 mm
  • Tár: 1 db rakasz (4000 BB)
  • Lövedék kezdősebessége [FPS]: 374
  • Súly: 4600 g
  • Gyártó: Action Sport Games, Dánia
Lövedék sebessége 374 FPS
Csőhossz 380 mm
Teljes hossz 940 mm
Kaliber 6 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 4000db
Távcsősín 22mm
Tömeg 4.6 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!