Walther

Németország északkeleti részén levő Zella Mehlisben 1886 őszén alapította Carl Walther a róla elnevezett fegyvergyárat.  

A Walther fegyvergyár termékei a prémium kategóriában foglalnak helyet. Jelenleg a Walther az Umarex konszern része a Walther márkanévvel készült termékek a gyártó kiemelkedő minőségű termékei. A Walther márkanév garancia a kompromisszumok nélküli minőségre legyen szó légfegyverről, távcsőről késről vagy akár zseblámpáról.

Legismertebb terméke a Walther PP és leszármazottai, melyek páratlanul stabil fogást biztosítanak és jelenleg is igen közkedvelt önvédelmi fegyverek. Rendőrségi célokra már csak tartalék fegyverként alkalmazzák őket.  A Walther puskák különösen esztétikus, letisztult, formatervezésű vonalaik mindenfajta felesleges díszítést mellőznek, ezért is oly népszerűek. Több tucat filmben találkozhatunk jellegzetes formájukkal, a Walther PP és PPK neve mára legendává vált, jelenleg minden hasonló fegyver vizsgálatakor ezeket a típusokat tekintik etalonnak. A Walther PP 1926-ban Türingiából, német néven Polizei Pistole indult világhódító útjára. Ez a típus az öntöltő pisztolyok fejlődéstörténetének egyik mérföldkövét jelenti, mivel ez volt az első olyan modell, mely tűzkész állapotban, csőre töltve és fesztelenítve is biztonságosan volt hordható pisztolytáskában.

A számos kivitel és a történelmi vonatkozások miatt világszerte sokan foglalkoznak a Walther ezen pisztolycsaládjának gyűjtésével, amelyre Magyarországon sajnos nincs mód.

Rendezés: