A&K MK1 elektromos airsoft géppuska

A&K
238.990 Ft (188.181 Ft + ÁFA)

Cikkszám: GB-AS-01627
Elérhetőség: Készleten
Nem értékelt
238.990 Ft (188.181 Ft + ÁFA)

Leírás és Paraméterek

Az M249-es a Belga FN Minimi amerikai licensze, melyet már az államokban gyártottak tovább, kimondottan az amerikai fegyveres erők igényei szerint. 1984-től kezdve használatba is lépett, mint raj-szintű támogató fegyver. Innen ered az "SAW" kifejezés is (Squad Automatic Weapon) A választás többek közt a fegyver súlya, mely a korábbi géppuskákhoz képest is könnyű volt, de az addigi M60-as, M240-eshez képes is könnyűnek számított, továbbá a tűzgyorsasága miatt is történt. Amerika szerte mindenhol használják a fegyveres erők, bár egyre több kezdeményezés érkezik, egy AR15 alapú támogató fegyver rendszeresítésére, éppen a rajszintű pótolhatóság, kezelhetőség miatt, egyenlőre elenyésző sikerrel.

Az A&K replikája évtizedek óta változatlanul uralja a piacot, anyagfelhasználása és remek ár-érték aránya miatt. Belső rendszere Tokyo Marui kompatibilis, a gearboxon kívül szinte minden alkatrésze csereszabatos az M4-hez használt tuning dolgokkal. A fegyver teljes egészében acélból, és alumínium ötvözetből készült, kívül-belül. Az előagy polimerből készült, ide tudjuk behajtani a bipodot és egyszerűen rögzíteni. A tokfedél hátsó részén kapott helyet a hátsó irányzék, ami természetesen mind a négy irányba állítható céleszköz nélkül. A fegyver tusa a klasszikus skeleton típusú, MK1-es, ami rendkívül kényelmes és masszív fémből készült. 

A használónak a belső alkatrészek cseréjével sem lesz sok problémája, mivel az MK1-es gyorscsőcserés, ami annyit tesz, hogy a hevederbefűző előtt található kallanytú lenyomásával a fegyver egyszerűen ledobja a külső és belső csövet is, lehetővé téve a hop-up, vagy cső-cserét. Ezen felül, mint minden géppuskánál itt is lehetőségünk van gyorsrugócserére, ami ebben az esetben valóban gyorsan végrehajtható. A tus illeszkedésénél található stift eltávolítása után a tus lehajtható, a tokfedelet felnyitva pedig egyetlen retesz lenyomásával kiugrik a fegyverből a rugóvezető, a végén a rugóval. Ezzel a funkcióval korlátlanná tették az eszköz bevethetőségét, akár épületharcban, akár nagy nyílt terepeken is. Az akkumulátor az előagyba, kerül, a cső eltávolításával tudjuk csatlakoztatni, de akár a rakaszban is elhelyezhetjük, egy kivezetőcsatlakozó segítségével.

A hop-up-hoz a tokfedél felnyitásával férünk hozzá, és a henger csavarásával tudjuk korrigálni a lőképünket. Az MK46-ost egy bivalyerős nagynyomatékú motor hajtja, ami garantálja a nagy tűzgyorsaságot, de leginkább a hosszú sorozatok leadásának lehetőségét. Itt garantáltan nem kell aggódnunk, hogy túlmelegszik, vagy leég, csak győzzük etetni BB-vel! Az MK1-eshez egy 3000 BB befogadására alkalmas motoros rakasz jár, melybe az oldalsó fedlap eltávolítása után tudjuk beönteni a BB-t. Ha a rakaszt csatlakoztattuk a fegyverhez az alján található kapcsoló segítségével választhatunk, hogy milyen módban szeretnénk használni. A Sound control, mint azt a neve is mutatja, hangérzékelés alapján adagolja a BB-t a fegyverbe. Ez egy miniatűr mikrofonnal működik, ami érzékeli a géppuska lövéshangjait, és csak akkor tekeri a BB-t. Van lehetőség manuális tekerésre is, ezen felül kikapcsolt állapotban, egy lengőkapcsoló csatlakoztatásával manuálisan is irányíthatjuk az adagolást. Bármelyiket is válasszuk, csupán a tárkapacitással behozhatatlan előnyre teszünk szert a terepen. A rakasz AAA elemekkel működik, de a gyorsabb adagolás érdekében érdemes a csatlakozót egy kisebb LiPo akkumulátorral helyettesíteni. A rakasz töltőnyílásába (tárajak) standard M4/M16 rendszerű tárakat is tehetünk. 

Az A&K MK1-es géppuskája egy örök klasszikus, amit a mai napig nem sikerült leelőznie a konkurens gyártóknak. 

Tulajdonságai:

 • Működés: AEG (elektromos működés)
 • Anyag: Acél/Alumínium ötvözet
 • Gyorsrugócsere
 • Gyorscsőcsere
 • Hossz: 1100 mm
 • Csőhossz: 509 mm
 • Tár: 1 db rakasz (3000 BB)
 • Lövedék kezdősebessége [FPS]: 400
 • Súly: 6800 g
 • Szín: Fekete
 • Gyártó: A&K
Lövedék sebessége 400 FPS
Csőhossz 509 mm
Gearbox M249
Teljes hossz 1100 mm
Kaliber 6 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 3000db
Tömeg 6.8 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!