Specna Arms M249 MK2 elektromos könnyű géppuska

Specna Arms
188.990 Ft (148.811 Ft + ÁFA)
Menny.:
A Specna Arms Core szériája újabb taggal bővült, az SA-249-essel, melynek már a számozása is árulkodik, melyik éles fegyver replikája. Az SA-249-es működésre és belső rendszerre az A&K és Classic Army típusokon alapszik, így nem érheti nagy meglepetés vagy csalódás az ezeket a modelleket ismerő felhasználókat. A Specna Arms géppuskája a létező legkönnyebb típus, hiszen a többiekkel ellentétben csak 4.5 kiló, köszönhetően za okos anyagválasztásnak. A fegyver teste, tokfedele első irányzéka és markolata erősített üvegszálas polimerből készült, amit már ismerhetünk a korábbi AR15-ösökről, míg a cső, a lángrejtő sé a tárajak cink-aluból. A fegyver kulcsfontosságú részei, mint a csavarok és stiftek természetesen acélból készültek, csakúgy mint a hordfogantyú, bipod, sátorvas, tus-csatlakozás és a tus. 

Cikkszám: GB-AS-01915
Elérhetőség: Nincs készleten
Nem értékelt
188.990 Ft (148.811 Ft + ÁFA)
Menny.:

Leírás és Paraméterek

Az M249-es a Belga FN Minimi amerikai licensze, melyet már az államokban gyártottak tovább, kimondottan az amerikai fegyveres erők igényei szerint. 1984-től kezdve használatba is lépett, mint raj-szintű támogató fegyver. Innen ered az "SAW" kifejezés is (Squad Automatic Weapon) A választás többek közt a fegyver súlya, mely a korábbi géppuskákhoz képest is könnyű volt, de az addigi M60-as, M240-eshez képes is könnyűnek számított, továbbá a tűzgyorsasága miatt is történt. Amerika szerte mindenhol használják a fegyveres erők, bár egyre több kezdeményezés érkezik, egy AR15 alapú támogató fegyver rendszeresítésére, éppen a rajszintű pótolhatóság, kezelhetőség miatt, egyenlőre elenyésző sikerrel.

A használónak a belső alkatrészek cseréjével sem lesz sok problémája, mivel az SA-249-es gyorscsőcserés, ami annyit tesz, hogy a hevederbefűző előtt található kallanytú lenyomásával a fegyver egyszerűen ledobja a külső és belső csövet is, lehetővé téve a hop-up, vagy cső-cserét. Ezen felül mint minden géppuskánál itt is lehetőségünk van gyorsrugócserére, ami ebben az esetben valóban gyorsan végrehajtható. A tus illeszkedésénél található stift eltávolítása után a tus lehajtható, a tokfedelet felnyitva pedig egyetlen retesz lenyomásával kiugrik a fegyverből a rugóvezető, a végén a rugóval. Ezzel a funkcióval korlátlanná tették az eszköz bevethetőségét, akár épületharcban, akár nagy nyílt terepeken is. Az akkumulátor az előagyba kerül, a cső eltávolításával tudjuk csatlakoztatni, de akár a rakaszban is elhelyezhetjük, egy kivezetőcsatlakozó segítségével. Az MK2-es változat rendelkezik a cső tetején egy hővédőpanellel, melyne keltávolítása után elvégezhető a cső-csere, továbbá a tus is az amerikai rendszerben lévő géppuskáról lett átelemve, ezek mellett pedig a tokfedélen megtalálható a 22 milliméteres szereléksín is, melyre tetszés szerinti optikát tudunk erősíteni. 

A hop-up-hoz a tokfedél felnyitásával férünk hozzá, és a henger csavarásával tudjuk korrigálni a lőképünket. Az SA-249-hez egy 2500 BB befogadására alkalmas motoros rakasz jár, melybe az oldalsó fedlap eltávolítása után tudjuk beönteni a BB-t. Ha a rakaszt csatlakoztattuk a fegyverhez az alján található kapcsoló segítségével választhatunk, hogy milyen módban szeretnénk használni. A Sound control, mint azt a neve is mutatja, hangérzékelés alapján adagolja a BB-t a fegyverbe. Ez egy miniatűr mikrofonnal működik, ami érzékeli a géppuska lövés és gearboxhangjait, és csak akkor tekeri a BB-t. Van lehetőség manuális tekerésre is, ezen felül kikapcsolt állapotban, egy lengőkapcsoló csatlakoztatásával manuálisan is irányíthatjuk az adagolást. Bármelyiket is válasszuk, csupán a tárkapacitással behozhatatlan előnyre teszünk szert a terepen. A rakasz AAA elemekkel működik, de a gyorsabb adagolás érdekében érdemes a csatlakozót egy kisebb LiPo akkumulátorral helyettesíteni. A rakasz töltőnyílásába (tárajak) standard M4/M16 rendszerű tárakat is tehetünk. 

A Specna Arms új Core modellje remek belépési pont a támogató lövészettel ismerkedők számára! A fegyver jóval könnyebb, ezáltal kezesebb, mint teljesen acél, vagy fém társai, de tudásában semmivel sem marad el mögöttük! 

Tulajdonságai:

 • Működés: AEG (elektromos működés)
 • Anyag: Acél/Alumínium ötvözet
 • Gyorsrugócsere
 • Gyorscsőcsere
 • Hossz: 1040 mm
 • Csőhossz: 349 mm
 • Tár: 1 db rakasz (2500 BB)
 • Lövedék kezdősebessége [FPS]: 400
 • Súly: 4775 g
 • Szín: Fekete
 • Gyártó: Specna Arms
Lövedék sebessége 400 FPS
Csőhossz 349 mm
Gearbox M249
Teljes hossz 1040 mm
Kaliber 6 mm
Működés elektromos
Tárkapacitás 2500db
Távcsősín 22mm
Tömeg 4.78 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!